محصول زرشک یکی از محصولات مهم استان خراسان جنوبی است که با توجه به شرایط اقلیمی این استان؛ جهت کشت زرشک بسیار مناسب است و توجه به توسعه کیفی و کمی این محصول منجر به افزایش رقابتپذیری صنعت زراعت و تولید زرشک در این استان می گردد. این تحقیق به دنبال پاسخگویی به این سوال است که عوامل موثر بر تحقق مزیت رقابتی محصول زرشک با تاکید بر ظرفیت بومی محلی دراستان خراسان جنوبی کدام است؟ این پژوهش از نظر هدف کاربردی و فلسفه تحقیق ترکیبی و استراتژی تحقیق در قسمت کیفی داده بنیاد و در قسمت کمی، توصیفی-پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق شامل صاحبان نظران علمی، کشاورزان و تجاراست که در قسمت کیفی تعداد 25 خبره (روش گلوله برفی)و در قسمت کمی تعداد 390 نمونه (فرمول کوکران)انتخاب گردید. در قسمت کیفی از نرم افزار maxqida جهت تحلیل متن مصاحبه ها استفاده شد. نتایج مصاحبه ها منتج به شناسایی 418کد اولیه، در قالب 100مقوله و 22 مولفه و 5 کد محوری گردید که در نهایت منتج به ترسیم الگوگردید. جهت صحت سنجی الگو و تجزیه وتحلیل داده های جمع آوری شده از طریق پرسشنامه از نرم افزار smart PLS استفاده شد. نتایج بیانگر آن است که عوامل زمینه ای، علی و مداخله گر بر استراتژی ها به ترتیب با ضریب مسیر، 0.698، 0.197 و 0.245 دارای ارتباط موثر و معنی دار است. همچنین بین استراتژی و مزیت رقابتی با ضریب مسیر 0.760 و بین مزیت رقابتی و پیامد ها با ضریب مسیر 0.667 ارتباط موثر و معنی داری برقرار است .
نجفی ارخودی, عصمت و محمود زاده, مهدی . (1403). طراحی الگوی خلق مزیت رقابتی محصول زرشک استان خراسان جنوبی با تاکید بر ظرفیت های بومی. روستا و توسعه پایدار فضا, (), -. doi: 10.22077/vssd.2024.8118.1273
MLA
نجفی ارخودی, عصمت , و محمود زاده, مهدی . "طراحی الگوی خلق مزیت رقابتی محصول زرشک استان خراسان جنوبی با تاکید بر ظرفیت های بومی", روستا و توسعه پایدار فضا, , , 1403, -. doi: 10.22077/vssd.2024.8118.1273
HARVARD
نجفی ارخودی, عصمت, محمود زاده, مهدی. (1403). 'طراحی الگوی خلق مزیت رقابتی محصول زرشک استان خراسان جنوبی با تاکید بر ظرفیت های بومی', روستا و توسعه پایدار فضا, (), pp. -. doi: 10.22077/vssd.2024.8118.1273
CHICAGO
عصمت نجفی ارخودی و مهدی محمود زاده, "طراحی الگوی خلق مزیت رقابتی محصول زرشک استان خراسان جنوبی با تاکید بر ظرفیت های بومی," روستا و توسعه پایدار فضا, (1403): -, doi: 10.22077/vssd.2024.8118.1273
VANCOUVER
نجفی ارخودی, عصمت, محمود زاده, مهدی. طراحی الگوی خلق مزیت رقابتی محصول زرشک استان خراسان جنوبی با تاکید بر ظرفیت های بومی. روستا و توسعه پایدار فضا, 1403; (): -. doi: 10.22077/vssd.2024.8118.1273